Biyoistatistik Anabilim Dalı 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Tezli Yükseklisans Programı Başvurusu Hakkında

Biyoistatistik Anabilim Dalımız için Bahar döneminde açılacak yükseklisans programında 2(iki) kontejan belirlenmiştir.

Başvuru Tarihleri: 31.07.2023-11.08.2023

Başvuru Ön Koşulları:

1) “İstatistik” veya “Biyoistatistik” dersini almış olmak,

2 ) “Analiz 1” dersini almış olmak, (ANALİZ  1:Reel sayılar, eşitsizlikler, mutlak değer, fonksiyonlar, limit, süreklilik, türev ve uygulamaları, grafik çizimleri, bazı belirsiz haller, ters fonksiyonlar ve ters trigonometrik fonksiyonlar)

3) “Analiz 1, Analiz 2, Analiz 3, Lineer cebir” derslerini almış olmak, (ANALİZ 1:
Reel sayılar, eşitsizlikler, mutlak değer, fonksiyonlar, limit, süreklilik, türev ve uygulamaları, grafik çizimleri, bazı belirsiz haller, ters fonksiyonlar ve ters trigonometrik fonksiyonlar. ANALİZ 2:Belirli integral, Logaritma ve üstel fonksiyonlar, Hiperbolik ve ters hiperbolik fonksiyonlar, belirsiz integral, belirli integrallerin uygulamaları, kutupsal koordinatlar, diziler ve seriler, iki değişkenli fonksiyonlarda limit, süreklilik ve kısmi türev. ANALİZ 3:Reel sayıların kuruluşu, IRn vektör uzayı, IRn - Öklid uzayının topolojisi. Çok değişkenli fonksiyonlar, limit, süreklilik, Kısmi türev ve uygulamaları, yönlü türev, fonksiyon dizileri ve serileri)

NOT: Alan dışından gelenlerin bölüm kurul kararı doğrultusunda belirlenen dersleri lisans programından almaları istenir.

Ön koşul maddelerini yerine getirmiş;

-Fen ve Edebiyat Fakültesi, İstatistik ve/veya Matematik Bölümleri,

-Mühendislik Fakültesi; Bilgisayar, Elektrik-Elektronik, Endüstri  Mühendisliği Bölümleri

-Tıp Fakültesi lisans mezunları kabul edilir.

Ayrıntılı bilgi için;