Tarihçe ve Kısa Tanıtım

Biyoistatistik Anabilim Dalı, Tıp Fakültesi öğrencilerine istatistiksel bilgi ve becerilerin kazandırılması amacıyla, 1995 yılında Temel Tıp Bilimleri Bölümü’ne bağlı olarak kurulmuştur.

Anabilim Dalımızda, başta Tıp Fakültesi öğrencileri olmak üzere, üniversitemizin Sağlık Bilimleri Enstitüsü ve diğer fakülte ve yüksekokul öğrencilerine de Biyoistatistik dersleri verilmektedir. Bunun yanında, ihtisas yapan doktorlara, Mezuniyet Sonrası Eğitim Programı kapsamında Biyoistatistik eğitimi verilmektedir.

Anabilim Dalımızda eğitim faaliyetleri dışında, gerek Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesindeki gerekse fakülte dışı ya da üniversite dışı araştırmacılara biyoistatistiksel danışmanlık hizmeti verilmektedir.

Ayrıca ilgili kişilere, Biyoistatistik Kursları, seminerleri ve workshopları düzenlendiği gibi İstatistik bölümü öğrencilerine yaz ayları için staj olanağı da sağlanmaktadır.

Bu sayfa Biyoistatistik Anabilim Dalı tarafından en son 14.09.2023 11:03:00 tarihinde güncellenmiştir.

Biyoistatistik Anabilim Dalı